Trivia

Kirk Daglas većinu nasledstva donirao u humanitarne svrhe

Nedavno preminuli Kirk Daglas je većinu nasledstva (61 milion dolara) donirao u dobrotvorne svrhe, otkriveno je.

Proslavljeni glumac, koji je preminuo u 103. godini života, je ostavio 50 miliona dolara Fondaciji Daglas, čiji je cilj da “pomogne onima koji ne mogu da pomognu sami sebi”, navodi NME.

Daglas fondacija je, između ostalog, učestvovala u donaciji za školarine za siromašne studente i studente pripadnike nacionalnih manjina na univerzitetu St Lawrence, a donirala je sredstva i dečjoj bolnici u Los Anđelesu.

Ostaje nejasno kome je pripalo preostalih 10 miliona dolara, ali, kako prenosi NME, iza Kirka Daglasa je ostala njegova supruga Ana i tri sina – Majkl, Džoel i Piter.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend