Trivia

Prodavnica zabranila božićne hitove zbog zdravlja zaposlenih

Britanska prodavnica "The York Gin" odlučila je da zabrani moderne božićne hitove u prostorima te radnje zbog dobrobiti svojih zaposlenih.

Upravnica prodavnice Ema Godivala pojasnila je da smatra da bi moderni božićni hitovi mogli da pokvare praznike zaposlenima jer bi bili prisiljeni da ih tokom radnog vremena slušaju svakodnevno i po osam sati.

Ona je dodala da veruje da će i kupci s radošću pozdraviti promenu, posebno jer je većina trgovaca u prodavnicama već počela da pušta uobičajene božićne hitove, pišu britanski mediji.

Kaže i kako joj se čini da takva moderna muzika ni u kom slučaju nije prikladna za prodavnicu smeštenu u zgradi iz 16. veka iz doba Tudora.

“Bez sumnje, Božić nam je svima drag, ali moderne božićne hitove ne nameravamo da puštamo u ovom prostoru”, kazala je Godivala.

“Malo smo eksperimentisali. Isprobali smo razne muzičke žanrove i shvatili da nam odgovara sve snimljeno do šezdesetih godina prošlog veka. Dakle, sve ostalo je zabranjeno. A osoblje je vrlo sretno zbog takve odluke. Rekli su mi da su njihove kolege iz ostalih prodavnica već ‘poludeli’ zbog istih božićnih hitova koji se ‘vrte’ bez prestanka”, pojasnila je šefica.

“No izuzetak bi bio kad bi se u našoj radnji pojavila, na primer, Maraja Keri. Tada bismo napravili izuzetak, zanemarili zabranu i nakratko pustili – All I Want For Christmas is You. Ali to ne znači da će u prodavnici izostati božićna atmosfera. Puštaćemo božićne klasike koje izvode Bing Krosbi, Frenk Sinatra i Ela Ficdžerald”, kazala je.

“U svakom slučaju popis pesama za reprodukciju dovoljno je dugačak da nito ne čuje istu božićnu pesmu češće od dvaput nedeljno”, zaključila je Godivala.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend