Trivia

Spajk Li: Neću nositi Pradu i Guči, nemaju pojma šta su rasističke slike

Američki reditelj Spajk Li izjavio je danas da više neće nositi odeću italijanskih modnih kuća Guči i Prada dok ta dva preduzeća ne zaposle crne modne kreatore, prenela je agencija AP.

Li je na Instragramu napisao: „Očigledno je da ti ljudi nemaju pojma kad su pitanju rasističke slike. Probudite se“.

Li redovno kritikuje i osudjuje rasizam u svim društvenim sferama, i ocenio je da su tim modnim kućama potrebni crni kreatori.

Njegov lični bojkot dolazi u jeku sezone dodele raznih filmskih nagrada na kojima je Li nominovan u brojnim kategorijama za ostvarenje „BlacKkKlansman“.

Luksuzne modne kuće su ranije bile na meti kritika zbog odeće ocenjene kao rasističke.

Guči je morao ove nedelje da uputi izvinjenje zbog crne vunene rolke koja se nosi do pola lica sa otvorom za usne, što su mnogi ocenili da ima rasističku konotaciju.

Prada je takodje morala da uputi izvinjenje zbog ukrasa, figure majmuna, za koju su mnogi rekli da predstavlja rasističku karikaturu tamnoputih ljudi.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend