Trivia

Tarantino: Ne gledam puno nove filmove, Marvelovi superheroji nisu za mene

Poznati holivudski reditelj Kventin Tarantino izjavio je da ne želi da snima "savremeni film" i da još ima vere u "pravu" kinematografiju, iako se, kako kako ocenjuje, "pejzaž promenio".

“Ne bih snimao film o današnjem Holivudu i istina je da ne gledam puno nove filmove. Naravno, i dalje ih nenormalno mnogo gledam, ali većina su oni stari dobri filmovi”, rekao je Tarantino u intervjuu za Politiku.

Osvrnuo se i na eru superheroja i čuvenih “Marvelovih” stripova.

“Kada su se ‘Marvelovi’ stripovi pojavili imao sam 27 godina i mislio sam da je to najbolja stvar na svetu. Sada imam 55 godina pa ‘Marvelovim’ junacima ne bih odgovarao kao što sam to mogao nekada. Takva vrsta superheroja nije za mene”, navodi Tarantino.

Govoreći o vremenu u kojem živimo, napominje da nije aktivan na društvenim mrežama.

“Nisam na ‘Fejsbuku’, ‘Tviteru’, ‘Snepčetu’ i nečem sličnom od tog smeća i ne znam šta se tamo događa”, navodi Tarantino i dodaje da više voli vreme pre mobilnih telefona.

“Ne tražim sebe na internetu. Čak i kada mi kažu da zbog mene gori ‘Tviter’, ja im odgovaram: ‘Pa šta?’ Sve to me uopšte ne dodiruje”, poručuje poznati reditelj.

Posle svetske premijere na 72. Kanskom festivalu i nedavnog ulaska u američke bioskope Tarantinovo ostvarenje “Bilo jednom u Holivudu” od danas se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Tarantinov deveti film u karijeri je priča o izbledeloj televizijskoj zvezdi koju tumači Leonardo Dikaprio i njegovom prijateljstvu s dublerom kaskaderom koga glumi Bred Pit. To je priča o Holivudu 1969. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend