Zanimljivosti

Amerikanka diplomirala u 84. godini

Amerikanka Dženet Fejn ostvarila je san i u 84. godini diplomirala je na Univerzitetu Teksas u Dalasu, koji je upisala nakon što se penzionisala 2012. godine.

To je planrala da uradi pre šest decenija, ali se udala i podigla petoro dece, a potom je radila kao sekretarica sve do 77. godine.

“Kada sam otišla u penziju nisam imala šta da radim, a nije me zadovoljavalo igranje binga”, rekla je Fejn, koja je završila sociologiju, prenosi AP.

Kaže da je uživala u čitanju i pisanju radova i da je dosta toga već znala, ali je mnogo novog naučila.

Fejn je iskoristila državni program u Teksasu, koji svim starijim od 65 godina omogućava besplatno studiranje na javnim univerzitetima.

Profesorka sociologije na Univerzitetu Teksas Kerol Lenam rekla je da je prisustvo Dženet Fejn činilo predavanja mnogo interesantinijim.

“Bilo je veoma zanimljivo i meni i ostalim studentima, jer je ona živela i pamtila neka vremena o kojima smo govorili na časovima i uvek je imala komentare”, rekla je Lenam.

Prema podacima Nacionalnog centra za statistiku, od oko 20 miliona studenata u Sjedinjenim Američkim Državama, oko 67.000 su stariji od 65 godina.

Fejn nakon udaje 18 godina nije radila, da bi podigla petoro dece, a potom je promenila više poslova, da bi poslednjih 20 godina radnog veka obavljala poslove sekretarice u Ortopedskoj bolnici u Dalasu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend