Zanimljivosti

Devojčici u Egiptu dali ime Facebook

Egipćanin Džemal Ibrahim nazvao je svoju tek rođenu ćerku Facebook, prema najvećoj svetskoj društvenoj veb mreži Marka Cukerberga koja je odigrala veliku ulogu u revoluciji u toj zemlji vođenoj od 25. januara, preneli su francuski elektronski mediji.

Egipatske novine "Al-Ahram" su objavile da je Ibrahim želeo da zahvali Facebook na razvoju događaja u Egiptu posle izbijanja protesta protiv tadašnjeg predsednika Hosnija Mubaraka. "Porodica devojčice, kao i njihovi prijatelji i komšije, okupila se oko novorođenčeta da bi iskazala pordšku revoluciji koja je započeta na Facebook-u. Mala Facebook Ibrahim je dobila mnogo poklona od mladih koji su oduševljeni njenim dolaskom na svet i novim imenom – imenom koje je šokiralo celi svet", piše egipatski list. U poslednje dve nedelje januara, na hiljade Facebook grupa i stranica niklo je na ovoj društvenoj mreži, uključujući i grupu Vrhovnog saveta oružanih snaga, koji kontroliše zemlju posle odlaska Mubaraka s vlasti. Broj korisnika Facebook-a u Egiptu je u istom periodu porastao na pet miliona, što zemlju faraona čini Facebook liderom u regionu. I stanovnici Kaira su veoma zahvalni Facebook-u što uopšte postoji, tako da se na ulicama tog grada može videti veliki broj natpisa "Hvala, Facebook". Ukoliko se ovaj trend nastavi, treba očekivati da se deci daju i imena drugih društvenih mreža koje su imale veliki uticaj u revoluciji, kao što su "YouTube", "Google" ili "Twitter".

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend