Zanimljivosti

Devojka prešla pola sveta da bi popila pivo u pabu u kom je rođena

Tinejdžerka iz Velike Britanije Izobel Kejsi proputovala je 7.500 kilometara da bi, kao punoletna osoba svoje prvo pivo popila u pabu u kojemu je neočekivano rođena pre 18 godina.

Njena majka Nikola rodila ju je 14. februara 2002. u Hartford Mill pabu u Vajtonu, nedaleko od Kembridža. Porodica se 2006. preselila u Vankuver, ali obećali su da će se vratiti kako bi proslavili ćerkinu punoletnost, piše BBC.

“Popiće pintu (malo više od pola litre) Greene King IPA piva, jer je to deo našeg nasleđa”, kazao je Izobelin otac Nil.

Njegova supruga, tada medicinska sestra u obližnjoj bolnici “Papworth”, osetila je snažne kontrakcije dok je pila kafu u pabu s prijateljima.

Kada je stigao Nil, krenuli su prema bolnici, ali Nikoli je na parkingu pukao vodenjak, pa se vratila u pab i tamo rodila Izobel, zbog čega su kasnije odlučili da će njihova ćerka prvu pintu piva popiti upravo u tom engleskom lokalu.

“Oduvek sam verovao u engleski i evropski način vaspitanja mladih kada je reč o bezbednom konzumiranju alkohola. Usto, reč je o pivu koje se prilično razlikuje od hladnog gaziranog kanadskog piva”, rekao je Nil, koji je i sam bio naučnik u kliničkoj bolnici “Papworth”.

Mlada Izobel, koja se nada da će iduće godine u Britaniji upisati studije biologije, kazala je da je bila jako uzbuđena što se vratila na mesto gde je rođena i da je “priča o njenom ‘cool’ detinjstvu u Engleskoj postala svojevrstan zaštitni znak njenih žurki u Kanadi”.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend