Zanimljivosti

Dve milijarde ljudi koristi internet

Trećina svetske populacije koristiće internet do kraja ove godine, pokazuju podaci koje su objavile UN.

Broj korisnika interneta udvostručio se na dve milijarde u poslednjih pet godina, objavila je Medjunarodna unija za telekomunkacije (ITU), prenosi Bi-BI-Si (BBC).

Od početka godine na internet se priključilo 226 miliona ljudi, a vise od dve trećine novih korisnika je iz zemalja u razvoju.

Ukupan broj priključaka na svetsku mrezu višetruko je veći u razvijenim državama. ITU navodi da će 71 odsto stanovnika zapadnih zemalja biti na internetu do kraja ove godine, u poredjenju sa samo 21 odsto u zemljama u razvoju.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend