Zanimljivosti

Hongkong – grad sa najviše međunarodnih poseta na svetu

Hongkong će i ove godine zadržati status grada koji ima najveći broj međunarodnih poseta u svetu, uprkos napetim odnosima s Kinom.

U izveštaju koji je u utorak objavila kompanija za istraživanje tržišta Euromonitor International kaže se da će Hongkong, prema procenama, ove godine imati 25,7 miliona dolazaka stranih državljana, što je pad od 3,2 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Bangkok, glavni grad Tajlanda, zadržao je drugo mesto sa 21,3 miliona dolazaka i sa porastom od čak 9,5 posto u odnosu na 2016. godinu.

London je najbolje plasirani evropski grad, na trećem mestu, s 19,8 miliona dolazaka. Međutim, procene govore da će britanska prestonica u narednih sedam godina biti svrgnuta s treće pozicije zbog sve veće popularnosti azijskih gradova.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend