Zanimljivosti

Japan Airlines pri rezervaciji karata „upozorava“ putnike gde će sedeti deca

Aviokompanija Japan Airlines uvela je nov sistem rezervacija karata koji putnicima ukazuje na to gde će u kabini aviona za vreme leta sedeti sasvim mala deca.

Svako sedište na kome bi trebalo da sede dete mlađe od dve godine biće označeno na poseban način.

Jedan putnik je na Tviteru napisao da mu nova opcija omogućuje da sazna gde mala deca „planiraju da vrište za vreme trinaestosatnog putovanja“, piše BBC. 

Drugi korisnici te društvene mreže pozvali su ga na tolerantnost, a pojedini smatraju da bi se problem mogao jednostavno rešiti upotrebom slušalica koje štite od buke.

Na internet stranici Japan Airlinesa stoji da posebna ikonica koju uvode „ostale putnike upozorava na to na kojim bi mestima mogla da sede mala deca“.

Međutim, iz kompanije su objavili i da ove informacije ne moraju biti u potpunosti tačne jer na putovanjima vrlo često dolazi do promena u poslednji trenutak.

Po podacima internet stranice flyingwithababy.com, jedna od aviokompanija s najboljom politikom kada su u pitanju porodična putovanja je Etihad, koji roditeljima nudi besplatna deča kolica za vožnju po zgradi aerodroma. Visoko se kotiraju i Emirates, kao i Gulf Air.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend