Zanimljivosti

Naučnici napravili rijaliti igru za decu

Naučnici širom sveta se trude da nauku približe deci, pa su timovi stručnjaka sa Instituta za tehnologiju iz Masačusatsa i Instituta Smitsonian napravili prvu video igru za osnovce koja će im omogućiti da na zabavan način zavire u svet nauke.

Igra se zove "Vanished", radi se o rijaliti misteriji sa uplivima naučne fantastike. Deca će moći da prave eksperimente iz realnog života koji će se preplitati sa izmišljenom radnjom igre. Kreatori ovog prjekta kažu da je nauka više rešavanje misterije nego ono što se radi u laboratorijama. Deci koja se prijave na sajtu vanished.mit.edu osam nedelja će biti davane smernice za rešavanje misterije i moraće da sakupljaju realne podatke poput temperature vazduha u svom dvorištu u određeno doba dana. Ti podaci će biti unešeni u onlajn bazu podataka. Jedan od zadataka će biti i da klinci obiđu jedan od 17 muzeja koji učestvuju u ovom projektu, a koji se prostiru od Kalifornije do Južne Karoline u Americi i podele informacije iz tih objekata sa decom koja ne žive blizu. Cilj je da se mališani osete kao eksperti, istražitelji, a ne samo igrači.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend