Zanimljivosti

Osam iznenađujućih činjenica o seksu

Seks je često na dnevnom redu istraživača širom sveta. Čini se da sve znamo o njemu, ali opet nas iznenade neka otkrića, poput ovih iznenađujućih činjenica otkrivenih tokom brojnih istraživanja.

1. Muškarci na internetu traže pornografiju šest puta češće od žena. Za razliku od njih, žene su sklonije mekoj erotici.

2. Kada je reč o seksu i vezivanju, muškarci češće završe s povezom. Zašto? Oni gotovo sve u životu imaju pod kontrolom, a seks im je jedino područje opuštanja i prepuštanja.

3. Među jestivim donjim rubljem najpopularniji je ukus višnje, a najmanje je popularna čokolada. Nema logičnog objašnjenja zašto je to tako. Jednostavno, o ukusima se ne raspravlja.

4. Redovan seks ženu čini mladolikom i privlačnijom. Za to je odgovoran hormon estrogen koji daje sjaj kosi i mekoću koži. Brži protok krvi lagano joj rumeni obraze i usnice.

5. Žene s doktoratom zainteresovanije su za seks na jednu noć. Zašto? Neki smatraju da one ne očekuju brak od muškaraca s kojima imaju seks. One su sposobne da se same izdržavaju.

6. 14 posto muškaraca i 60 posto žena nije uživalo u svom prvom seksu. Smatra se da je to zbog toga što su ženama usadili osećaj krivice zbog seksa. Ne mogu se opustiti pa se seks pretvara u bol.

7. ‘Prljave reči’ u seksu više koriste žene nego muškarci. Smatra se da je to zbog toga što žene više uzbuđuju auditivni elementi, baš kao što muškarce uzbuđuju vizualni.

8. Žene više vole čokoladu od seksa, barem tako pokazuju neka istraživanja. Stručnjaci kažu da je to zbog određenih sastojaka u čokoladi koji izazivaju hemijske reakcije u telu, a koje se stvaraju i toekom seksa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend