Zanimljivosti

Osnivača Amazona razvod košta 38 milijardi dolara

Osnivača Amazona Džefa Bezosa razvod od supruge Mekenzi Bezos koštaće 38,3 milijarde dolara vrednih Amazonovih deonica, objavio je Blumberg.

Amazon je u aprilu objavio da bi četiri odsto, odnosno 19,7 miliona deonica trebalo da bude registrovano na ime Mekenzi Bezos pošto sud odobri razvod.

Par je u januaru objavio da namerava da se razvede, a odmah se pojavila zabrinutost da bi Džef Bezos mogao da završi sa smanjenim pravom glasa u kompaniji koju je osnovao. On posle razvoda zadržava udeo od 12 odsto akcija vredan 114,8 milijardi dolara i ostaje najbogatija osoba na svetu, a njegova bivša supruga prepustila mu je sva prava glasa nad njihovim ukupnim akcijama u kompaniji.

Mekenzi je u maju obećala da će polovinu bogatstva dati u humanitarne svrhe kako bi se priključila „Giving Pledge“ kampanji koju su 2010. pokrenuli milijarder Voren Bafet i osnovač Majkrosofta Bil Gejts.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend