Zanimljivosti

Pariz želi da imenuje trg po princezi Dajani

Gradska skupština Pariza želi da mali trg imenuje po princezi Dajani. Trg se nalazi u blizini mesta saobraćajne nesreće u kojoj je 1997. godine poginula članica princeza britanske kraljevske porodice, prenosi agencija Anadolija.

Na mestu se već nalazi spomenik “Plamen slobode“, posvećen princezi Dajani, iznad tunela Alma u kojem se dogodila nesreća.

Trg trenutno nosi ime po operskoj pevačici Mariji Kalas.

Zvaničnik iz gradske uprave je kazao da će skupština sledećeg meseca glasati o predlogu preimenovanja trga.

Naime, gradske vlasti su primetile da Kalas već ima obližnju aveniju nazvanu po njoj, a Pariz želi da oda počast Dajani za njen humanitarni rad.

Princeza Dajana, tada u 36. godini, njen momak i vozač poginuli su kada se njihov mercedes zabio u betonski stub u tunelu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend