Zanimljivosti

Prva i jedina žena u londonskom klubu džentlmena

Vrlo selektivni londonski klub odlučio je da primi prvu ženu omogućivši muškarcu koji je promenio pol da ostane njegov redovni član, objavio je Dejli telegraf.

Upravni odbor saglasio se da muškarac u tridesetim godinama, oženjen i otac dvoje malodobne dece, ostane član pošto je završio proces promene pola, poverio je dnevniku Džeri Hejs, bivši poslanik i član Savil kluba.  

„Kao žena on ne bi smeo da bude član, ali kako je u klub ušao kao muškarac bilo bi nepravedno da taj strašno simpatičan čovek bude isključen samo zato što je postao žena“, objasnio je Hejs.  

Dodao je da klub ipak neće menjati svoje propise pa će i dalje ostati zatvoren za žene.  

Savil klub u otmenoj četvrti Mejfer osnovala je 1868. grupa tadašnjih umetnika, među kojima su bili pisci Radjard Kipling, HG. Vels i Ivlin Vo. Danas je njihov član majstor špijunskih i kriminalističkih romana Džon le Kare.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend