Zanimljivosti

San Francisko uvodi amnestiju za sve optužene za marihuanu

San Francisko u Kaliforniji, jednoj od najnaprednijih država SAD, koja se direktno suprotstavlja administraciji američkog predsednika Donalda Trampa, uveo je amnestiju za sve optužene povezane s marihuanom u slučajevima od 1975. godine.

Tužilaštvo tog grada saopštilo je da će retroaktivno primeniti mere o legalizaciji posedovanja i konzumiranja marihuane u rekreativne svrhe, usvojene u novembru 2016. godine. Ta mere primenjivaće se za slučajeve od 1975. godine.

Tužilac Džordž Gaskon treba da razmoti do 8.000 ranijih osuda i prekršaja u svetlu novog zakona.

Tužilaštvo u San Dijegu je navelo da će preduzeti slične mere.

Amnestijom neće biti obuhvaćeni oni koji su prodavali marihunanu maloletnicima ili su umešani u neko nasilje, kao što su seksualno zlostavljanje ili silovanje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend