Zanimljivosti

U Muzeju prohibicije posetiocima se za šankom služe pića

U gradu Savana u američkoj državi Džordžiji otvoren je muzej posvećen prohibiciji u kojem posetioci mogu da sednu za retro-šank i popiju alkoholno piće iz vremena postojanja "speakeasy" barova dvadesetih godina prošlog veka.

Interaktivna izložba otkriva pojedinosti iz vremena tajnih točionica alkohola poznatih pod nazivom „speakeasy“.

Ta vrsta barova nastala je tokom prohibicije u SAD između 1920. i 1930. godine. Bili su središte zabave i društvenog života velikih američkih gradova i u njima su se u vreme prohibicije ipak točila alkoholna pića.

Premda su nestali 1933. godine kad je završila zabrana točenja alkohola u barovima, danas se taj pojam koristi za opisivanje barova određenih retro stilova.

Najzanimljiviji deo muzeja je šank za kojim posetioci mogu da popiju autentično piće koje se konzumiralo u doba prohibicije, a barmen će vam ga servirati u muzejskoj čaši inspirisanoj političkom istorijom zemlje.

U baru odzvanjaju taktovi muzike dvadesetih godina prošlog veka, nameštaj i blagajna su autentični, a i barmeni su odeveni u retro-odeću.

U izložbenom delu posetioci mogu videti i voštane figure gangstera poput Al Kaponea, kao i originalnu barmensku oprema za pravljanje tada zabranjenog pića „Moonshine“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend