Zanimljivosti

U nemački Zoo „uselio“ se divlji rakun, čuvari ne smeju da ga izbace

U zoološki vrt u nemačkom gradu Hajdelbergu nedavno se "uselio" nezvani gost - divlji rakun koji se pridružio "svojima" u kavezu s rakunima, a u skladu sa zakonom čuvari ne smeju da ga odatle izbace, pišu lokalni mediji.

Nemački list „Rhein-Neckar-Zeitung“ objavio je vest o tome da su zaposleni u zoološkom vrtu nedavno u kavezu s rakunima primetili novog člana, nezvanog gosta koji se sasvim dobro slaže sa sedam tamo „zatečenih stanara“.

U skladu s pravilima EU, zabranjeno je njegovo puštanje u divljinu, pa su mu zaposleni u Zoo vrtu odmah dali ime Fred.

Novom stanaru tamo će do kraja života biti obezbeđeni hrana i sklonište.

Prema direktivama EU iz 2015, rakuni se smatraju invazivnom životinjskom vrstom koja ugrožava evropsku floru i faunu, a divlji rakuni nastanjeni u Evropi potomci su životinja koje su pre više desetina godina pobegle s farmi za uzgoj životinja radi krzna.

I još jedno pravilo – Fred verovatno neće imati potomstvo jer smernice EU nalažu da mora biti kastriran.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend