Zanimljivosti

U zemlju maslinovog ulja, probao drogu da „uveze“ – u njemu

Kome bi palo na pamet da u Portugal, zemlju koja se smatra jednom od najznačajnijih kada je u pitanju proizvodnja maslinovog ulja, pokuša da unese punu kutiju flaša s tim uljem - iz Argentine?

Policiji lisabonskog aerodroma jedan je putnik bio sumnjiv pošto su ustanovili da u paketu ima 24 flaše ekstra devičanskog maslinovog ulja proizvedenog, kako je pisalo na etiketi – u Argentini.

„Ranije smo dobili dojavu da bi taj muškarac mogao biti trgovac drogom, pa smo ga zaustavili zbog rutinske kontrole. Ali, činjenica da stiže u Portugal, zemlju koja se smatra jednom od najvećih proizvođača maslinovog ulja – s većom količinom tog proizvoda, pojačala je našu sumnjičavost. Pokazalo je da smo bili u pravu“, rekao je policijski zvaničnik.

Naime, ulje je bilo pomešano s kokainom.

„Do sada smo drogu pronalazili skrivenu u voćkama ananasa, u bananama, ali ovo je jedinstven slučaj. Krijumčarima nije palo na pamet da se zapitaju koliko je mudro u Portugal unositi toliku količinu maslinovog  ulja“, kazao je.

Količina droge skrivene u flašama sa uljem bila bi dovoljna za 33.000 individualnih doza.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend