Zanimljivosti

Ukrao 800 metara puta i prodao građevinskoj firmi

Jedan čovek u Kini ukrao je nekih 800 metara betonskog puta i prodao ga firmi građevinskog materijala za 5000 juana, što je oko 640 evra.

Srčani lopov nije, međutim, imao sreće, jer su stanovnici sela Sankešu u pokrajini Đijangsu na istoku prijavili nestanak puta policiji, javlja agencija China News Service.

Seljaci su prvo mislili da se put rekonstruiše, ali je policija uskoro utvrdila pravo stanje stvari.

Inventivni muškarac je unajmio građevinsku mašinu kojom je izrezao 800 metara puta i blokove utovario na kamione koje je dovezao pred fabriku, a ona ih otkupila.

„Pa tim putem se više niko nije vozio. Zbog čega onda ne uzeti betonske blokove i nešto ne zaraditi“, zapitao se počinitelj u izjavi policiji.

Ukupno je preprodao 500 tona betona. Kineski korisnici interneta masovno su komentirali njegov čin.

„Siromaštvo ljude čini kreativnima“, napisao je jedan, a drugi sugerisao da bi „najprimerenija kazna za počinitelja bila da sam popravi uništen put“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend