Zanimljivosti

Za 18. rođendan izvukla džek pot i novac do kraja života

Kanadska tinejdžerka osvojila je glavnu premiju na lutriji kada je kupila svoj prvi tiket za 18. rođendan, i doživotno će dobijati 1.000 dolara nedeljno.

Šarli Lagard, iz kanadske provincije Kvebek, kupila je greb-greb listić i flašu šampanjca da proslavi što je napunila 18 godina 14. marta i osvojila džekpot, prenosi BBC.  

Mogla je da bira da uzme jednokratno milion kanadskih dolara odmah (780.000 američkih dolara) ili da doživotno prima 1.000 dolara nedeljno.  

Posle konsultacija sa finansijskim savetnikom opredelila se za 1.000 dolara nedeljno zato što se na to ne plaća porez.  

„To je bez poreza, pa je jednako plati od preko 100.000 dolara godišnje, što je sjajan početak za tu mladu damu“, rekao je Patris Lavoa portparol kanadske lutrije.

„To je bio njen prvi lutrijski tiket i ona je dobila zgoditak“, rekao je on.  

Mlada dobitnica je rekla da želi da upotrebi novac za putovanje i za obrazovanje.  

„Hoću da studiram fotografiju. Jedan od mojih snova je da radim za National Geographic“, rekla je ona.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend