Zanimljivosti

Zaštićen prostor flore i faune kod bivše nuklearne fabrike

U američkoj državi Kolorado u blizini bivše fabrike nuklearnog oružja otvoren je zaštićeni prostor divlje flore i faune gde bicklisti i planiari mogu da se dive oazi zelenih površina sa raznim životinjama.

Nacionalni rezervat otvoren je bez pompe, a u blizini se nalazila fabrika nuklearnog oružja na bazi plutonijuma. Mesto se nalazi oko 26 kilometara severozapadno od Denvera. 

Neki posetioci su danas nosili gas maske upozorivši da je to mesto nekada bila fabrika, dok su drugi bili bez maske uvereni da je ta lokalcija bezbedna. 

Posetioci mogu da se dive zelenim livadama, visokim biljkama, a u rezervatu ima oko 100 vrsta ptica od jastreba do malih ptica, kao i medveda i riba.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend