Društvo

Agencija Beta: Novinara naše redakcije policija tukla čak i kada je pao na zemlju, iako je pokazao legitimaciju

Pripadnici policije su oko 23.30 potisnuli demonstrante u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu prema okolnim ulicama, a u intervenciji su povredili izveštača agencije Beta, uprkos tome što im je pokazao novinarsku legitimaciju. Oni su ga tukli pendrecima, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju, javlja Beta.

Novinar je tako zadobio povrede i posekotine po glavi i kod oka, a policajci su se vraćali da ga tuku na zemlji.

Intervenciji je prethodilo ispaljivanje velike količine suzavca.

Kako javlja reporter agenciji Beta, policajci su u dužem vremenskom periodu ispaljivala ogromne količine suzavca prema demonstrantima koji su bili u reonu Tašmajdanskog parka.

Nakon toga došlo je do intervencije policije, koja je potisnula preostale demonstrante.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend