Društvo

Apoteke snabdevene, sugrađani paze na očuvanje imuniteta

Kako je za Boom 93 rečeno u Apotekarskoj ustanovi Požarevac trenutno su apoteke snabdevene svim potrebnim zaštitnim sredstvima, a potrebe sugrađana nisu pale budući da je počela školska godina i očekuje nas jesenji i zimski period.
Boom93/U.Urošević

„Bio je jedan period kada nije bilo dovoljno ni dezinfekcionih sredstava, ni rukavica, a ni maski. Sada imamo sve to, a  potrebe sugrađana nisu pale s obzirom da je počela škola.Imamo sve na zalihama od alkohola do dezinfekcionih sredstava, kako za dezinfekciju ruku tako i dezinfekciju prostora. Takođe, imamo sve lekove koji se koriste pri lečenju i za jačanje imuniteta za jesenji i zimski period koji dolaze“, kaže u izjavi za Boom 93, Jasmina Milovanović, šefica centralne apoteke.

Ona ističe da više nema zabrane kupovine više maski jer su količine koje apoteka može da nabavi dovoljne.

„Mi smo početkom epidemije uveli ograničenje broja maski koje jedna osoba može da kupi kako bi svako dobio neki minimum. Cena maski je pala, tako da su maske sada 10 dinara, a bile su 120 dinara kada je krenula epidemija koronavirusa“, navodi Milovanović.

Što se tiče zaposlenih, kako kaže, niko se tokom epidemije nije zarazio iako su među pacijentima bili i oni koji su po terapiju dolazili direktno iz kovid ambulante.

Ona je apelovala na sve sugrađane da nastave da se pridržavaju propisanih mera, naročito oni sa hroničnim bolestima, mada ističe da se primećuje da Požarevljani, naročito oni stariji vode računa o svom zdravlju i u poslednje vreme koriste sve one preparate za jačanje imuniteta koje lekari preporučuju.

Što se tiče privatnih apoteka, većina je dobro snabdevena, kako maskama, tako i dezinfekcionim sredstvima i kako kažu građani i dalje kupuju sve naročito maske, čija je prodaja povećana sa polaskom dece u školu.

 

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend