Društvo

Arriva: Mi smo podneli žalbu zbog indentične javne nabavke

Boom93/U.Urošević
Druga javna nabavka za gradski i prigradski prevoz je suspendovana zbog žalbe kompanije Arriva. Kako nam je rečenu u toj kompaniji  oni su podneli zahtev  o zaštiti prava ponuđača zbog limitiranje konkurencije.

Dušan Krstić, direktor saobraćaja kompanije Arriva je za Boom93 rekao da se ovo preduzeće odlučilo da podnese zahtev zbog identičnih uslova koji se nalaze u novoj, a i u staroj javnoj nabavci koja je poništena od strane Republičke komisije za zaštitu prava u postupku javnih nabavki.

Arriva je podnela žalbu komisiji zato što se jedan od uslova javne nabavke  odnosi na nabavku 25 vozila na prirodni gas koja su EEV kategorije.

Podsetimo, prvu javnu nabavku Republička komisija za zaštitu prava je poništila zbog čitavog niza nepravilnosti u sprovođenju ovog postupka, a koje je konstatovala komisija. Komisija je utvrdila da je konkretna javna nabavka pokrenuta, iako nije bila predviđena u godišnjem planu javnih nabavki, kao i da je za nabavke veće od milijardu dinara, naručilac imao obavezu da imenuje građanskog nadzornika. 

Podsetimo i to da je zbog prve javne nabavka kompanija Arriva organizovala proteste u gradu.

 

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend