Društvo

Autobuska stanica zatvorena, stajališta blokirana

Arriva Litas jutros je zatvorila autobusku stanicu i obustavila celokupan gradski i prigradski saobraćaj u Požarevcu i delu Srbije. Pored stanice, autobusima su blokirani spoljni peroni  i autobuska stajališta u Požarevcu. Procena Arrive je da je zbog blokada i obustava, oko 5.000 putnika danas bez prevoza.
foto: U.U.

Autobuska stanica je zatvorena jutros u 4.30 časova i neće raditi do 22 sata. Svi međumesni polasci koji u svojim redovima vožnje imaju stanicu Požarevac ne primaju, ne dovoze putnike i ne prolaze kroz Požarevac.

foto: U.U.

Autobusi Arrive jutros su blokirali spoljne perione autobuska stajališta po Požarevcu. Drugi prevoznici putnike doslovno prikupljaju i iskrcavaju na ulici, što stvara gužve i ometa funkcionisanje saobraćaja u gradu.

foto: U.U.

Iz ove kompanije podsećaju, da je ova odluka za radikalizacijom protesta doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa za javni prevoz u gradu.

Oni navode da je dokumentacija u tenderu u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, a najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas koja su mlađa od 9 godina.

“Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika i putnika i unapred se izvinjavamo“, navedeno je između ostalog u saopštenju u kome je najavljena jednodevna obustava saobraćaja.

U Arrivi su ranije upitili poziv na razgovor o spornom tenderu gradonačelniku Požarevca i predstavnicima državnih institucija i naveli da će ako se neko odazove obustaviti odluku o obustavi saobraćaja.

foto: U.U.
foto: U.U.

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend