Društvo

Besplatna onlajn obuka iz oblasti knjigovodstva i računovodstva za nezaposlene

Pixabay/ilustracija
Nacionalna služba za zapošljavanje obezbedila je besplatnu onlajn obuku iz oblasti knjigovodstva i računovodstva za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, saopšteno je iz službe.

Nacionalna služba za zapošljavanje tu akciju sprovodi uz podršku Programa “Migracije za razvoj” koji se obavlja u saradnji sa Nemačkom agencijom za medjunarodnu saradnju (GIZ).

Obuke pohadja 200 polaznika koji imaju priliku da steknu odredjena znanja i veštine iz oblasti knjigovodstva i računovodstva, dobiju sertifikat i pripreme se za nove poslovne mogućnosti i izazove.

“Od ukupnog broja polaznika 190 su žene, a 15 povratnici iz Nemačke i drugih zemalja. Zanimanje knjigovodje je veoma traženo na tržištu rada, a s obzirom na uslove i način poslovanja, ovaj posao se obavlja nesmetano i za vreme pandemije kovida-19”, rekao je direktor NSZ Zoran Martinović.

Globalni program “Migracije za razvoj” deo je šire inicijative “Povratak u nove šanse” koju finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi GIZ.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend