Društvo

Besplatne obuke o IPARD-u i osiguranju u poljoprivredi

Poljoprivrednici, preduzetnici i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz sfere agrobiznisa mogu da se prijave na besplatnu onlajn obuke o IPARD fondu, koja će im pomoći u razvoju poslovanja i pristupu novim izvorima finansiranja.
pixabay/ilustracija

Obuka o IPARD-u biće održana u ponedeljak, 2. novembra, počinje u 18 časova, a organizujE se u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP. Program sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting.

Partner ovih organizacija, agencija Smart IPARD iz Novog Sada predstaviće tokom onlajn predavanja mogućnosti finansiranja investicija i unapređenja biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda, sa osvrtom na ulaganja u ruralni turizam.

IPARD program vredan je 175 miliona evra, a pored registrovanih poljoprivrednih gazdinstava podršku iz ovog fonda mogu da dobiju i mlekare, klanice, prerađivači voća, povrća, jaja i grožđa. Podrška za preduzetnike, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda iznosi od 10.000 evra do dva miliona evra.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend