Društvo

Besplatne onlajn konsultacije sa pulmolozima

Zbog epidemije izazvane korona virusom značajno su redukovane posete lekarima. Udruženje pacijenata „Pobedimo astmu i alergije“ (A3) prepoznalo je povećanu potrebu svojih članova da dobiju adekvatne savete od lekara vezano za svoju osnovnu bolest i ostale zdravstvene tegobe.
Pixabay/Ilustracija

Ova akcija se odnosi na besplatne online konsultacije sa pulmolozima Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu iz Beograda, saopštava pomenuto udruženje.

– Održaće se 10 online personalizovanih savetovališta preko „zoom“ aplikacije, svake srede u od 16 do 19 sati. Konsultacija će trajati 20 minuta po pacijentu. Tokom narednih 10 nedelja više od 100 pacijenata biće u prilici da dobije savete u vezi sa tegobama koje ih muče. Čitava akcija „Kec na 10“, deo je globalnog projekta „Asthma zero“ – istakla je Ivana Vračar, predsednica udruženja pacijenata A3.

Smatramo, navodi ona, da je našim članovima ovako nešto neophodno, posebno sada kada se pojačava prisustvo korona virusa i da će im savetovališta leći baš kao „Kec na 10“, otuda i naziv naše akcije.

– Konsultacije su besplatne, ali zakazivanje je obavezno. Namenjene su pacijentima koji boluju od astme, hronične opstruktivne bolesti pluća i ostalih plućnih tegoba. Prijavljivanje i zakazivanje se vrši putem Fejbuk stranice „Pobedimo astmu i alergije“ (poruke u inbox) i putem e-mail adrese: pobedimo.astmu.alergije@gmail.com – rekla je Vračar.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend