Društvo

Biciklistička vožnja podrške „Daj pedalu raku 2020“ u Velikom Gradištu

Kao i prethodnih godina Ženski centar “Milica“, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje vožnju podrške „Daj pedalu raku 2020“, kako bi glas o važnosti redovnih preventivnih pregleda i samopregleda dopro do svesti svake žene u Srbiji.

Kako kažu u Ženskom centru, rak  je izlečiv ako se otkrije i leči na vreme pa i ove godine, u vreme proglašenja pandemije COVID 19 upravo te dve važne reči  “otkriti” i “lečiti” na vreme su postale gotovo nemoguće.

Upravo zbog toga, sada je  više nego ikad potrebno dati podršku svima koji se sa ovom bolešću bore, i ženama ali i zdravstvenim profesionalcima koji se trude u izuzetno teškim uslovima da pobedi život.

Zato Daj pedalu raku 2020 ima za cilj da  biciklističkom vožnjom, uz poštovanje preporuka Vlade Srbije I Ministarstva zdravlja,  pruži  podršku ženama koje se u ovako teškim trenucima izazvanim COVID 19 pandemijom bore sa rakom dojke, ali i lekarima bez kojih bi ova borba bila nemoguća.

Lokalna samouprava poziva sportiste, zdravstvene radnike, građane i građanke, decu da 03. oktobra, tačno u podne, prisustvuju podizanju zastave manifestacije u gradskom parku.

Simboličnu biciklističku vožnju podrške biće organizovana uz poštovanje preporuka Vlade i Ministarstva zdravlja (obavezne maske i održavanje distance između učesnika).

Uz organizatora Ženski centar “Milica“ i suorganizatore opštinu Veliko Gradište i  Sportski savez Veliko Gradište, pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo omladine i sporta i Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut“.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend