Društvo

Blizu 2.500 lekara podržalo proglas „Ujedinjeni protiv kovida”

Broj lekara koji je svojim imenom i prezimenom podržao proglas "Ujedinjeni protiv kovida" svakodnevno raste, a do danas otvoreno pismo Vladi Srbije sa zahtevima potpisalo je 2.419 lekara raznih specijalnosti.
ilustracija/pixabay

Proglasom, koji je prvobitno iniciralo 350 lekara, da bi taj broj svakodnevno rastao, medicinski radnici se „ograđuju od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19“.

Lekari traže da se javnosti objasni nadležnost nad bazom iza COVID portala i da se organizuje postupak pouzdanog utvrđivanja broja zaraženih, obolelih i umrlih od kovida-19, kako u opštoj populaciji, tako i među zdravstvenim radnicima.

Zahtevi medicinskih rdanika su i da Krizni štab preuzme odgovornost, kao i da se formira novi „koji bi činili eksperti sa dokazanim stručnim i moralnim kvalitetima“.

Traži se i da se stane na put „zastrašivanju i politizaciji koji i inače, a naročito u epidemiji, ometaju dobru praksu i narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika“.

Lekari naglašavaju da samo zajedno mogu pomoći građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, za koju kažu da je zajednička borba.

Podršku lekarima potpisnicima ovog proglasa pružili su prosvetni radnici u Srbiji, kao i advokati.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend