Društvo

„Boj na Prugovu“ po treći put

Foto: Boom93/M. Veljković - Organizacioni odbor manifestacije
Manifestacija „Boj na Prugovu“ održaće se po treći put u subotu i nedelju 17. i 18. avgusta.

Prvog dana planiran je večernji koncert kulturno-umetničkih društava. Pored KUD-a  ,,Resava“  iz Prugova na manifestaciju dolaze još devet kulturno-umetničkih društava: iz Mrčajevaca, Svilajnca, Malog Crnića, Bubušinca, Starog Kostolca, Poljane, Aleksandrovca, Četereža i Rečice.

Davorin Živković, predsednik Organizacionog odbora manifestacije kaže da je za drugi dan planirana parada učesnika, motorista i fijakera.

„ U njima će se voziti deca iz kulturno-umetničkog društva ,,Resava“ iz Prugova. Defile je planiran kroz Lučicu i Poljanu, a zatim se vraća nazad na početnu poziciju. U isto vreme predviđeno je pečenje prasići, a u 11 časova i kuvanje čorbi. Nakon toga, planirano je voltežovanje dece i prezentacija Ljubičevskog višeboja. Kao najveću zanimljivost istakao bih trku za zlatnik. Po završetku drugog dana dolaze nam i pobednici Guče“ istakao je Davorin Živković.

Manifestacija se održava u Prugovu, a nju su  podržali Grad Požarevac, Turistička organizacija Grada Požarevca i Konjičko društvo „Knez Mihailo“.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend