Društvo

Brnabić: Dve trećine zaraženih korona virusom je u Beogradu, za sada bez strožih mera

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je 70 posto ukupno zaraženih korona virusom u Srbiji u Beogradu, kao i da glavni grad beleži daleko najveći broj novih slučajeva na dnevnom nivou.
Boom93/Marko Veljković

Brnabić je za televiziju Prva rekla da je “zbog toga krizni štab u ponedeljak doneo odluku za nošenje maski u zatvorenim prostorima, posebno u prevozu”, ali da se za sada ne planira uvodjenje strožih mera jer bi to bilo pogubno za ekonomiju.

Ona je rekla da “nema dovoljno inspektora koji bi kontrolisali” kako se donete mere sprovode zbog čega je važna “lična odgovornost”.

Na pitanje da li se u Beogradu zbog takve situacije planira uvodjenje novih, strožih, mera za suzbijanje epidemije korona virusa, Brnabić je odgovorila da se “planira uvodjenje mera ukoliko bude bilo potrebno”, ali da se svi trude da do toga ne dodje.

“Ako uvedemo onako restriktivne mere kakve smo imali u martu i aprilu, onda više nemamo ekonomski problem, onda više nemamo ekonomiju”, kazala je Brnabić.

Brnabić je povodom situacije sa epidemijom korona virusa u Novom Pazaru rekla da je u tom gradu “sigurno bilo propusta” i da ni ona “ne beži od odgovornosti”.

“Dodatno su upućeni medicinski timovi u Novi Pazar kako bi dali podršku i Tutinu. Prebacili smo sredstva Opštoj bolnici u Novom Pazaru da kupe jos dva sanitetska vozila da bi pomogli Tutinu”, rekla je Brnabić.

Prema informacijama koje je objavila TV Prva u Novom Pazaru je registrovano oko 500 osoba zaraženih korona virusom.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend