Društvo

Brnabić: Epidemiološka situacija se pogoršava, više od 400 novozaraženih

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je, gostujući na RTS-u, da je juče bilo pogoršanja situacije u vezi sa koronavirusom i da je više od 400 novozaraženih.
ilustracija/pixabay

“Mi pratimo situaciju na dva sata. U 20 časova večeras smo imali preko 400 novozaraženih. Imamo situaciju koja je sve kompleksnija. Čula sam se sa predsednikom da to prokomentarišemo. Čula sam se i sa direktorom Infektivne klinike Goranom Stevanovićem, da pitam da li je tamo počela veća gužva. Oni tamo nemaju veću gužvu, ali je primetno da dolaze ljudi sa težim simptomima. Ovo što sam rekla preko 400 ljudi, to je broj koji ćemo saopštiti u sredu u 15 časova”, rekla je Brnabić sinoć u emisiji “Upitnik”.

To, navodi, govori koliko su izazovna vremena pred nama.

“Ja mislim da se ceo svet nalazi u krizi, i u zdravstvenoj i u ekonomskoj. Ovo je kriza kakvu svet ne pamti i potrebna nam je sabornost”, kazala je.

Za Srbiju je, ističe, bilo najpametnije i najbolje da “skupimo svi energiju, da se svi zajedno borimo i da se izvučemo iz ove situacije”.

Prema zvaničnim podacima, juče do 15 sati u Srbiji su preminule još dve osobe od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 780, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend