Društvo

Sutra objavljivanje rasporeda učenika po srednjim školama

Raspored učenika po srednjim školama biće objavljen sutra, a kandidati će u naredna dva dana, 9. I 10. jula moći da se upišu srednju školu.
ilustracija/pixabay

Kako ističe Margareta Sekulović, direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“, raspored učenika po srednjim školama izlazi sutra, ali obično veče pre toga rezultati budu dostupni onlajn.

„Zvaničan raspored izlazi sutra, ali u praksi obično budu na sajtu već prethodne večeri, kada učenici uz pomoć svoje šifre mogu da provere u koju školu su raspoređeni“, ističe Sekulović.

U koju školu su raspoređeni budući srednjoškolci će moći da provere onlajn, putem sajta upis.mpn.gov.rs. uz pomoć svoje šifre, odnosno ID broja.

Raspored đaka po srednjim školama trebalo bi tokom sutrašnjeg dana da bude dostupan i na oglasnim mestima  matičnih osnovnih škola u kojima su đaci polagali malu maturu.

Već 9. i 10. jula učenici će se u okviru prvog upisnog kruga upisivati u srednje škole kada će biti poznata I slobodna mesta za drugi upisni krug.

Svi učenici koji ostanu neraspoređeni dobiće šansu za upis u drugom upisnom roku, kada će se popunjavati preostala slobodna mesta u svim srednjim školama.

Neda Stojićević

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend