Društvo

Buvlja pijaca biće izmeštena

Foto: Boom 93/buvljak
Dosta je primedbi građana oko načina, uslova i mesta prodaje robe na buvljoj pijaci na lučičkom putu. Sanitarni i higijenski uslovi su katastrofalni, a godinama se ništa ne preduzima u pronalaženju rešenja.

Buvlja pijaca u Požarevcu, na kojoj građani vikendom  iznose i prodaju iznošenu garderobu  i obuću, stare kućne aparate, tehniku i ostalu polovnu i novu robu, zahteva uređenje i premeštanje. Pijaci nedostaje mokri čvor, asfaltirani plato, parking i sve ono što jednu buvlju pijacu uređenom.

Foto: Boom 93/S.Lisac

U poslednje vreme se po ko zna koji put najavljuje uredjenje pijace. Direktor JP “Komunalne službe” Marko Marjanović kaže da je svestan problema i da se najpre planira izmeštanje pijace.

“Mi planiramo da u ovoj godini izmestimo buvljak. Buvljak će biti izmešten sa druge strane 27. aprila, ista ulica, samo Rasadnik 2”, kaže Marjanović. On je naglasio da će pijaca biti  asfaltirana, imaće svu potrebnu infrastrukturu i biće ograđena. Inače, najveći broj primedbi građana odnosio se na nepostojanje mokrog čvora.

Foto: Boom 93/S.Lisac

Izmeštanje i uređenje buvlje pijace najavljivano je i planirano više puta. Obećanja nadležnih građani čekaju godinama.  Zakupcima i posetiocima ostaje da se nadaju uređenoj buvljoj pijaci na novoj lokaciji.

 

 

Sanja Lisac

Sanja Lisac

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kakva glupost i spinovanje oko izmeštanja “Buvljak”!?! Alo,”stručnjaci” na lokalu,”Buvljak” izgleda kao “Paklena kuhinja” i leglo svih zaraznih bolesti!
    Apsolutno su nehumani uslovi i za prodavce i kupce,toliko su nehumani da su ponižavajući,a gradski budžet pun,ima kinte da se problem reši,ali…!
    “Gradonačelnik” sada ima drugih problema,vrši koordinaciju sa načelnikom lokalnog štaba BIA,oko reketa,% i sličnih “javnih” aktivnosti!

%d bloggers like this:
Send this to a friend