Društvo

Čavušoglu: Sredinom juna relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u Tursku

Ministar spoljnih poslova turske Mevlut Čavušoglu je u razgovoru sa srpskim šefom diplomatije Ivicom Dačićem najavio da će sredinom juna nastupiti relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u Tursku, uvedena zbog epidemije koronavirusa.
Pixabay/Ilustracija

Kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova, Čavušoglu je najavio relaksaciju zabranu ulaska stranih državljana u Tursku kako bi u ovoj zemlji neometano počela turistička sezona.

On je izrazio nadu da će turisti iz Srbije i ove godine letovati na turskom primorju.

U telefonskom razgovoru Dačića i Čavušoglua izraženo je zadovoljstvo zbog visokog nivoa političkih odnosa dve zemlje.

Ministri su se saglasili da je i u narednom periodu potrebno očuvati kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije Kovid-19, kada je turska strana uputila medicinsku pomoć Srbiji, dok su istovremeno vlada Srbije i ministarstvo spoljnih poslova organizovali repatrijacione letove za turske državljane koji su želeli da se vrate u svoju zemlju.

Dačić je zahvalio turskoj strani na pomoći koja je upućena u teškim momentima borbe protiv širenja pandemije.

Dačić je naglasio da Srbija posmatra Tursku kao važnog političkog i ekonomskog partnera u regionu i ponovio zainteresovanost Srbije za nove turske investicije.

Čavušoglu je prihvatio poziv Dačića da poseti Srbiju nakon završetka izbornog procesa.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend