Društvo

Česti kvarovi na vodovodnim cevima, a nedovoljno radnika

FOto: arhiva
Vodovodne cevi pucaju svakodnevno, građani prijavljuju, a radnici Vodovoda ne mogu da postignu.

Direktor Vodovoda, Aleksandar Dimitriijević potvrdio je za Boom 93 da je povećan broj kvarova na vodovodnim cevima, te se na spisku od juče nalazi čak 28 pucanja i kvarova na cevima.

Dnevno može da se postigne samo četiri do pet  do 5 intervencija, u zavisnosti od veličine problema, nekad samo dve dnevno kada je veliki kvar.

“Tamo gde su baš veliki kvarovi je apsolutno prioritet odnosno kad je ugroženo snabdevanje gde mora da se isključi deo grada, jer dešava se kvar i na ovim velikim cevima. Nemoguće je uraditi toliko broj intervencija. Radi odmah i u situacijama kada voda ulazi u podrum ili dvorišta.”

Dimitrijević je ranije rekao da su  zbog smanjenog broja radnika neke intervencije na čekanju.

“Kada je izvršena racionalizacija od tada je nastao problem sa manjkom radnika, jer su uglavnom otpušteni radnici iz proizvodnih delatnosti. Mi još uvek ne možemo taj manjak da popunimo, nešto je popunjeno privremeno povremenim poslovima”, naveo je direktor.

Što se tiče angažovanja novih radnika direktor kaže da je još uvek na snazi zabrana zapošljavanja tako da sada ekipe funkcionišu sa smanjenim brojem radnika, što direktno utiče na kvalitet i kvantitet pružanja usluga građanima.

Iako su u međuvremenu proširene delatnosti ovog preduzeća, a broj intervencija povećan, građani će ipak morati da se strpe i sačekaju svoj red za popravku kvara.

 

Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Neće ni majstori da rade za platu koju nudite. Znanje se plaća a vi povećajte sada gubitke na mreži na 75%.

%d bloggers like this:
Send this to a friend