Društvo

COVID-19: U Gradu Požarevcu 29 zaraženih u jednom danu

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu u Braničevskom okrugu je za jedan dan registrovano 39 novih slučajeva kovida, od toga čak 29 na teritoriji Grada Požarevca.

Nagli skok broja zaraženih je iznenađujuć, s obzirom da je jučerašnji dnevni izveštaj pokazivao da nije bilo novih slučajeva u okrugu.

Kako je Boom 93 rekla direktorka Zavoda, Ana Jovanović, uzroke bi trebalo tražiti u visokoj cirkulaciji ljudi sa simptomima respiratornih infekcija. Ona naglašava da bi osobe koje imaju bilo kakve simptome tog tipa trebalo da se izoluju, a posebno izbegavaju odlazak na radno mesto.

Situacija je nepovoljna i postoji rizik da će se pogoršavati u narednom periodu, objasnila je ona.

Posle Požarevca, najveći skok broja novozaraženih je u opštini Kučevo, gde je evidentirano 5 novih slučajeva. Prema izveštaju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvo virusa zabeleženo je i u Ustanovi za odrasle i starije u Kučevu.

Dva slučaja kovida registrovana su u opštini Malo Crniće.

Po jedan slučaj je u opštinama Veliko Gradište, Golubac i Petrovac na Mlavi.

U susednom Podunavskom okrugu od juče je 30 novih slučajeva kovida. Na području tog okruga takođe je evidentan nagli skok broja zaraženih.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend