Društvo

Da li će odgajivačnica biti izmeštena?

Kakav će biti krajnji ishod slučaja odgajivačnice u centru grada, u kojoj psi lavežom godinama uznemiravaju više od 700 stanara, ostaje da se vidi u avgustu ove godine.

Kako je za Boom 93 rekao profesionalni upravnik, Saša Isaković je zajedno sa još tri upravnika predao predlog o izmeni odluke o držanju domaćih životinja,  koji je usvojen  u novoj odluci Grada Požarevca, 11. februara.

Naime, prošle godine, upravnici stambenih zajednica iz ulica Vardarske, Kninske i Mačvanske uputili su zahteve komunalnoj inspekciji Grada Požarevca,  gradonačelniku i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, upravi za veterinu,  u vezi sa problemom odgajivačnice pasa koja remeti mir više od 700 stanara.

U odgovoru uprave za veterinu navodi se da odgajivačnice, po gradskoj odluci o držanju domaćih životinja iz perioda 2009. godine, mogu da se drže u gradu, ali nije određena lokacija.

“I to je najveći problem, pošto tom odlukom lokacije za odgajivačnice nisu određene. Na osnovu te stare odluke, uputili smo dopis gradskom veću krajem prošle godine, dopis da se taj član, koji ne odredjuje lokaciju izmeni i da se u tom članu samo dodaju reči “van gradskog područja”, navodi Isaković.

Foto; Boom 93

To je dodato u članu 8,  odluke o držanju domaćih životinja u kome se odredjuje gde odgajivačnice mogu da budu locirane, isključivo u zonama ruralnog stanovanja, izvan centralne gradske zone.

Isaković kaže da ova odluka stupa na snagu za šest meseci, u smislu da sve što je navedeno da se u roku od 6 meseci prilagodi novoj odluci, tačnije 19. avgusta ove godine.

“Do tog datuma, treba da se iseli van centralne zone.”, kaže on i dodaje da ne vidi razloga da se ta odluka ne primeni.

“Razgovarao sam komunalnom inspekcijom, oni su mi rekli da datumom stupanja na snagu te odluke  19. avgusta, oni će da izvrše uklanjanje tih životinja, ako odgajivačnica ne ispoštuje odlluku.”

“Tamo ima sigurno 30 pasa i oni uznemiravaju svojim lajanjem, plus smrad. To je teško održavati u centru grada, to mora da se čisti, mora da postoje uslovi. Smrad je veliki, pogotovo leti. Uznemiravaju bar 700 ljudi koji žive u tom okruženju. Ja mislim da će da se reši”, ističe Isaković.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • busije vam je ta ruralna zona ,sokaci kao Sestroljinsak ulica itd,drzis sta hoces,centar dobija slobodu a mi nikada

  • jedva cekamo da isele ove smrdljivce iz Macvanske. Ne zna se ko je gori u toj ulici i ko vise smrdi ..

%d bloggers like this:
Send this to a friend