Društvo

Danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Zastava Srbije
Boom93/M.Veljković
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se danas u Srbiji i Republici Srpskoj.

Vlade Srbije i RS odlučile su da taj praznik bude 15. septembra, na dan kada je 1918. godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Centralna svečanost biće održana na Savskom trgu, kod Spomenika županu Stefanu Nemanji u Beogradu, a manifestacija zvanično počinje u 17.30 artiljerijskom paljbom na Kalemegdanu.

Sekretar Sekretarijata za vanredne situacije Grada Beograda Darko Glavaš najavio je da će pre centralne manifestacije biti organizovan niz manjih dogadjaja na Kalemegdanu, kod Parka vojvode Vuka, na Trgu Republike i na Slaviji.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da će zbog postavke tehničkih elemenata saobaraćaj u centru Beograda postepeno biti menjan od 13 sati, da bi bio obustavljen u 17 časova.

Zvaničnici Srbije i Republike Srpske ranije su pozvali pripadnike srpskog naroda, gde god živeli, da istaknu narodnu zastavu, “trobojku”, na svojim kućama.

Najavljeno je prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića na centralnoj manifestaciji na Savskom trgu u 18.15.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend