Društvo

Danko Nikolić: U bolnici u Požarevcu spremno 120 mesta

Direktor Opšte bolnice u Požarevcu Danko Nikolić navodi da u toj bolnici imaju spremnih 120 mesta, kao i da u bolnici imaju 11 pacijenata sa lakšim simptomima, a na infektivnoj klinici je 41 pacijent.
Boom93/U. Urošević

On dodaje da će od ponedeljka imati još 130 postelja kako bi mogli da prime i zbrinu sve slučajeve, kako kaže “za slučaj većeg udara”.

“Pridružujem se apelu ministra i mojih kolega da poštujemo mere. Ako ne mislimo na sebe treba da mislimo na svoje bližnje i prijatelje. Udružimo se svi u borbi protiv ove opake bolesti”, poručio je Nikolić.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Srpsko zdravstvo pa i požarevačko, sa manje ili više uspeha se bori protiv ovog užasnog virusa. Jedno je sigurno da zdravstveni radnici sve čine da bi što manje građana izbeglo “susret” sa smrtonosnom koronom. Ima propusta u radu ali Bože moj,gde ih nema, i zdravstveni radnici su sazdani od krvi i mesa. Mislim da je država u ovu borbu protiv korone trebala uključiti i privatni zdravstveni sektor pogotovo što se zna da je veliki broj i lekara i medicinskog osoblja iz društvenog sektora značajno angažovano kod svojih kolega koji su vlasnici privatnih zdravstvenih, od ordinacija do bolnica. Danas smo u situaciji da vidimo kako privatni lekari opominju svoje pacijente da idu na odmor i da ih ni po koju cenu ne uznemiravaju.
    HITNO DONETI ODLUKU – 1. NIJEDAN ZDRAVSTVENI RADNIK, IZ DRUŠTVENOG I PRIVATNOG SEKTORA NE MOŽE IĆI NA GOD. ODMOR DOK TRAJE BORBA PROTIV KORONA VIRUSA. 2. ODMAH U BORBU PROTIV KORONA VIRUSA UKLJUČITI I PRIVATNI ZDRAVSTVENI SEKTOR.

%d bloggers like this:
Send this to a friend