Društvo

Đaci već od 30. aprila na raspustu

Ilustracija/pixabay
Učenici viših razreda osnovne škole i srednjoškolci od juče su ponovo na nastavi u školama, po rasporedu koji je utvrđen na početku školske godine.

U najvećem broju obrazovnih ustanova to podrazumeva kombinovani model nastave, odnosno smenjivanje dve grupe istog odeljenja koje nastavu prate neposredno i onlajn, na nedeljnom nivou ili dan za danom. Đaci od prvog do četvrtog razreda nastavljaju po ustaljenom režimu da u školu dolaze svaki dan, takođe podeljeni u grupe. Časovi traju po 30 minuta, a škole su obavezne da se pridržavaju epidemioloških mera.

Tek što su se stariji osnovci i srednjoškolci vratili u klupe, uskoro sledi prolećni raspust. On počinje u petak, 30. aprila, a završava se 7. maja za učenike osnovne škole, odnosno 4. maja za srednjoškolce.

Iako je školska godina produžena, već 25. maja sa školom završavaju maturanti gimnazija, a 1. juna učenici završnih razreda srednjih stručnih škola. Učenici osmog razreda se raspuštaju 8. juna, svi ostali osnovci i srednjoškolci u školu idu do 22. juna.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend