Društvo

Do petka vakcinisano oko 1.800 građana Požarevca, vakcinacija i tokom vikenda

Boom93/M.Veljković
Do juče u 15 časova vakcinisano je oko 1.800 građana Požarevca, a vakcinacija teče po planu i bez problema, rekla je u izjavi za Boom 93, direktorka Doma zdravlja, Snežana Stojković.

Prema njenim rečima odziv za vakcinaciju je veliki, a takođe pojačane su i ekipe na svim punktovina za vakcinaciju.

“Pojačali smo ekipe tako da sada u Medicini rada imamo pet ekipa koje pregledaju pacijente pre vakcinacije, u Domu zdravlja u delu za invalide rade dve ekipe i još dve ekipe u Kostolcu”, kaže Stojković.

Ona dodaje da je ceo proces, od dolaska do vakcinacije dobro organizovan, da građani jako kratko čekaju, a da bi se proces ubrzao odvojeni su građani koji su se prijavili preko e-Uprave i oni koji dolaze na vakcinaciju bez prethodne prijave.

dr Snežana Stojković, direktor Doma zdravlja Požarevac

U petak su stigle dodatne doze kineske vakcine, preko 1.000 doza kojime će se nastaviti vakcinacija građana.

U narednom periodu, zdravstvene radnike očekuje i početak revakcinacije, kako njih koji su primili vakcinu Fajzer-BioNtek, tako i građane koji su primili kinesku vakcinu.

“Od 3. februara krećemo sa revakcinacijom, najpre zdravstvenih radnika koji su primili Fajzer vakcinu, a već od 11. nas očekuje i revakcinacija građana koji su primili kinesku vakcinu”, kaže ona.

Na pitanje na koji način će se vršiti revakcinacija, Stojković navodi da će Ministarstvo zdravlja slati potrebne doze u zavisnosti od zatraženog broja, ali i da je njima data mogućnost da odmah po dobijanju vakcina jedan deo sačuvaju za revakcinaciju, kao i da smatra da neće biti problema sa slanjem dodatnih doza.

Vakcinacija na svim punktovima u gradu biće nastavljena i tokom vikenda od 8 do 15 časova.

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend