Društvo

Dodatne usluge vezane za vakcinaciju na portalu eUprava

Publicdomainpictures/Ilustracija

Ukoliko je neko bio sprečen da dođe na vakcinaciju i propustio je svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika može podneti zahtev za dobijanje novog termina. Ta usluga je namenjena isključivo građanima koji su dobili poziv za vakcinaciju (SMS i imejl) i nisu mogli da se pojave u predviđenom terminu.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović objasnio je da ukoliko neko propusti svoj termin za vakcinaciju potrebno je da putem usluge “Propušten termin za vakcinaciju” iskaže ponovo interesovanje popunjavanjem svih obaveznih polja kako bi dobio novi termin.

“Ova usluga daje mogućnost da odaberete da li želite da vam eUprava zakaže bilo koji termin ili da postavite datum posle koga možete da primite vakcinu. Kako bi neko koristio ovu uslugu nije potrebno da bude registrovan korisnik portala eUprava”, rekao je Jovanović.

On je dodao da je izdavanje potvrde o vakcinaciji veoma jednostavno. “Nakon što se prijavite na portal eUprava svojim nalogom i odete na uslugu ‘Potvrda o vakcinaciji’, klikom na zeleni taster ‘Pokreni uslugu’ pojaviće se polja koja je potrebno da popunite. Nakon što popunite JMBG i imejl na koji želite da se potvrda pošalje, kliknite na taster ‘podnesi zahtev’. Kroz par minuta potvrdu ćete dobiti na imejl”, rekao je Jovanović.

Tu uslugu možete popuniti i poručiti za članove svoje porodice, naveo je Jovanović i podsetio da je za korišćenje usluge “Potvrda o vakcinaciji” potrebno da građanin bude registrovan korisnik portala eUprava i da se prijavi.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend