Društvo

Dodeljeni ugovori za 130 projekata od javnog interesa, među njima i tri iz Braničevskog okruga

Ugovori o dodeli sredstava prikupljnih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja odnosno oportuniteta za 130 projekata koji su ove godine podržani, uručeni su korisnicima. Među projektima su i projeksti tri opštine iz Braničevskog okruga.
ilustracija/pixabay

Kako je Boom 93 ranije pisao, 19 miliona dodeljeno je za tri projekta u Braničevskom okrugu.

Nešto više od 9 miliona dobio je Dom zdravlja u Velikom Gradištu za nabavku digitalnog rendgen aparata za ovu ustanovu, čija je kompletna rekonstrukcija glavne zgrade u toku. Dom za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici dobio je 6 miliona dinara za sanaciju kupatila u svom objektu, dok je Centar za socijalni rad u Kučevu dobio 3,3 miliona dinara. Ove godine međutim, ovim novcem nije podržan nijedan projekat na teritoriji grada Požarevca.

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad iz Кučeva, Nevena Jovanović Trailović je prilikom potpisivanja ugovora naglasila je da će 3,3 miliona dinara ta ustanova iskoristiti za nabavku mašina za pranje i sušenje veša, kolica za transport i medicinskih kolica, što će poboljšati uslugu za 150 korisnika.

Za razliku od ove godine, na prošlogodišnjem konkursu sredstva od oportuniteta dobile su tri škole sa teritorije grada Požarevca, dok ove godine nije podržan nijedan projekat na teritoriji grada.

Ovo je peti konkurs koje je Ministarstvo pravde sprovelo, a ove godine raspodeljena su sredstva u iznosu od pola milijardi dinara. Na svim dosadašnjim konkursima, projektima je dodeljeno više od 2 milijarde dinara.

Ove godine najviše sredstava je izdvojeno za oblast zdravstva – 236.891,692 dinara, što je skoro polovina ukupnih sredstava, dok je projektima iz oblasti prosvete dodeljeno 162.775.139 dinara, projektima iz oblasti socijalne zaštite 41.395.651 dinara, iz oblasti kulture 31.431.776 dinara, dok je za projekte iz ostalih oblasti opredeljeno 27.505.742 dinara.

 

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend