Društvo Ekonomija

Dodeljeni ugovori za subvencije za samozapošljavanje

U petak 16. oktobra u velikoj sali opštine Petrovac na Mlavi dodeljeni su ugovori za subvencije za samozapošljavanje 8 lica.
Opština Petrovac na Mlavi

Svečanoj dodeli ugovora prisustvovali su Duško Nedinić predsednik opštine Petrovac na Mlavi i Sonja Mirić – Mladenović direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Požarevac. Tim povodom medijima se obratio Duško Nedinić predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

„U okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za 2020. godinu, naša opština je izdvojila sredstva u iznosu od 2 miliona dinara. Na taj iznos, Nacionalna služba za zapošljavanje je opredelila još 1.920.000,00 dinara svojih sredstava, što je ukupno 3.920.000,00. dinara za realizaciju dva programa u okviru zajedničkog konkursa.

Za program Javnih radova, ukupno je potrošeno 1.900.000,00 dinara, a za Subvencije za samozapošljavanje iznos od 2.020.000,00 dinara.

Кada su u pitanju javni radovi, kroz ovaj konkurs smo preko КJP – Izvor, zaposlili 12 radnika na 4 meseca, dok je subvencije za samozapošljavanje i osnivanje firmi, dobilo 8 lica.

Važno je napomenuti to da je opština Petrovac na Mlavi, u poslednje 4 godine kroz finansiranje Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, opredelila preko 8 miliona dinara za programe Javnih radova i samozapošljavanja. Za razliku od nekih mnogo bogatijih opština u okruženju, ali i u Srbiji, u odnosu na budžet kojim raspolažemo i na osnovu toga da spadamo u grupu siromašnijih opšština, tačnije u 4, kategoriju, ovo su zaista ogromna sredstva za ovaj vid pomoći nezposlenim građanima naše opštine, od kojih su mnogi i iz osetljivih grupa, stariji od 50 godina, mladi, Romi, nekvalifikovani radnici, a veliki broj njih je i iz seoskih sredina.

Na kraju bih izrazio zahvalnost direktorki filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Požarevac, Sonji Mirić Mladenović za pruženu podršku kao i ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje u Petrovcu na Mlavi, a svim korisnicima ovog programa želim mnogo sreće u daljem poslovanju.“

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend