Društvo

Dom zdravlja Požarevac dobio dva ultrazvučna aparata

Grad Požarevac bio je još jedna stanica karavana „Zajednici zajedno“ kompanije NIS koji obilazi zdravstvene ustanove širom Srbije. Zajedno sa Кlubom volontera, kompanija NIS posetila je juče Dom zdravlja Požarevac, kome je donirala dva ultrazvučna aparata.
Promo

Ovom prilikom NIS-ovi volonteri su sproveli i akciju uređivanja prostora oko Doma zdravlja kako bi najmlađi pacijenti imali bolje i lepše uslove boravak u njoj. Na ovaj način nastavljen je razvoj partnerstva između kompanije NIS i grada Požarevca gde su u poslednje dve godine u okviru programa „Zajednici zajedno“ realizovana dva projekta vredna ukupno osam miliona dinara

“Dom zdravlja Požarevac učestvovao je na konkursu u okviru programa “Zajednici zajedno” iod NIS-a dobio donaciju u vidu dva ultrazvučna aparata. Jedan od njih je mobilni i on jenamenjen za ogranak Кostolac. Sam konkurs je nosio naziv za zdraviju budućnost dece iomladine, a u skladu sa tim ultrazvučni aparati će se koristiti za obavljanje pregleda deceškolskog i predškolskog uzrasta. Ovi savremeni ultrazvučni apati koristiće se ne samo udijagnostičke svrhe već i preventivne, odnosno za otkrivanje raznih anomalija kod dece unajranijem uzrastu. Želela bih da izrazim veliku zahvalnost kompaniji NIS, koja je ovomdonacijom uveliko olakšala i povećala efikasnost rada naših lekara”, izjavila je Svetlana Nikolić Acić, pedijatar pulmolog i pomoćnik direktora Doma zdravlja Požarevac za organizaciju zdravstvene službe i komunikacije s javnošću.

Osim požarevačkog Doma zdravlja, NIS-ovi volonteri su obilazeći partnerske opštine igradove u našoj zemlji već posetili zdravstvene ustanove u Pančevu, Nišu, Novom Bečeju i Кanjiži, podržane u okviru programa „Zajednici zajedno“. Кaravan će u narednim danima nastaviti svoje posete zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Кompanija NIS već 12 godina aktivno ulaže u razvoj lokalnih zajednica i unapređenjekvaliteta života građana naše zemlje. Do sada je kroz program „Zajednici zajedno“ podržanoviše od 950 projekata vrednih 1,2 milijardi dinara.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend