Društvo

Dr Stojković: Jako nestabilna i ozbiljna epidemiološka situacija

kovid ambulanta unutra
Foto/ T.Spasojević/ Kovid ambulanta Požarevac medicinsko osoblje
U Kovid ambulanti Doma zdravlja Požarevac  broj pregleda  je znatno skočio u  odnosu na prethodnu nedelju. Juče je bilo 198 pregleda, od tog broja 123 prva, 13 pacijenata je sa težom kliničkom slikom poslato za bolnicu.

Po rečima direktorke Doma zdravlja Požarevac, dr Snežane Stojković, epidemiološka situacija u Požarevcu i celom Braničevskom okrugu prilično je nestabilna sa evidentnim porastom broja pozitivnih na Kovid.

,,Jako nestabilna i ozbiljna  epidemiološka situacija,veliki broj pregleda poslednjih dana i sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom. Neki građani i dalje ne shvataju koliko je situacija ozbiljna i ponašaju se kao da korone nema, posebno mladi. Zabrinjava to što se i dalje zakazuju i organizuju manifestacije, okupljanja i druženja a brojke su sve veće. U sredu  8. septembra imali smo 186 pregleda, 13 pacijenata je transportovano u bolnicu, a juče  čak 198 pregleda i 13 njih je poslato za bolnicu. Kod 41 osobe je potvrđen koronavirus.-naglasila je dr Stojković.

Po nalogu Ministarstva zdravlja od prošle nedelje radno vreme Kovid ambulanti širom Srbije  produženo je  do 22 časa zbog velikog broja pregleda. Kovid ambulante Doma zdravlja u Požarevcu i Kostolcu takođe rade u skladu sa epidemiološkom situacijom i obe ambulante rade produženo.

Dr Stojković dodaje da je u pripravnosti  još jedna ekipa koja će od ponedeljka raditi u Kovid ambulanti kao ispomoć.

 

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend