Društvo Naše pare

Dvema školama odobreni projekti za unapređenje digitalizacije

Kompanija NIS će u okviru programa "Zajednici zajedno 2020" podržati 72 projekta. Projekti dve osnovne škole sa teritorije Grada Požarevca podržani su sa ukupno 4 miliona dinara.
ilustracija: Pixabay/Boom93

U školi „Sveti Sava“ u Požarevcu podržanim projektom predviđeno je opremanje kabineta za tehniku i tehnologiju laptop računarima, specijalnim stolovima za izvođenje nastave, 3D štampačem i filamentima, učioničkim nameštajem, kao i opremanje informatičkog kabineta desktop računarima i njihovo umrežavanje u jednu celinu.  Vrednost ovog projekta je 1.500.000 dinara.

U školi “Sveti vladika Nikolaj” u Bradarcu projektom je predviđeno formiranje tri informatička kabineta koje škola nema (jednog u matičnoj zgradi i dva u izdvojenim odeljenjima škole), uređenjem unutrašnjeg prostora koji obuhvata molersko-farbarske radove u svim učionicama. Projektom je predviđena i  nabavka učioničkog nameštaja, kao i desktop računara, projektora i platna za projektor. Vrednost ovog projekta je 2.500.000 dinara.

Projektima će biti unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama u Srbiji.

Programom su podržane osnovne i srednje škole iz 12 partnerskih gradova i opština u Srbija, a u kojima NIS ostvaruje najveći deo svojih poslovnih aktivnosti. Osim Požarevca, to su  Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Кikinda, Кanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

Tekst je nastao u okviru projekta “Transparetno i javno – Gde idu naše pare ” koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend